3. GÜN | GÜL ve AVCI by ASUDE | YORUM


Herkese tekrardan iyi akşamlar :)

Sizlerle daha önce turumuzun ilk gününde, yazarımızı ve diğer eselerini tanıttığım gün, buluşmuştuk. Yazar Tanıtımı ve daha fazlası için buraya tıklayınız... Bugün ise sizlerle kitabımız hakkındaki yorumumu paylaşacağım. Ama öncesinde tur takvimimiz ve son olarak da çekilişimizi paylaşağım. Keyifli okumalar! :)


Tur Takvimi

21.11.2013

Karakter Tanıtımı: Kitap Aşığı

Okurların Gözünden Asude: Kitap Avcısı



Çok historical okuyan biri değilimdir, çünkü bu türüm değildir bilirsiniz. Eski zamanları sevsem de teknolojiye ve onun çılgınlıklarına ama en çok da doğaüstü her şeye aşık bir insanım. Bunu diyorum çünkü ne kadar az hist. okuduğumu bilin istedim. Ama onlar da iyi, sağlam olanlardı ;) Yine de Gül ve Avcı kitabı o hist. arasında konusunun işlenişi ve karakterlerinin özellikleri bakımından oldukça farklı bir kitap oldu benim için. Yer yer farklı duygular yaşasam da merakım ve olacaklar hakkındaki ilgim kitabı çabucak bitirmememi sağladı :) Eğer siz de diğer hist. romancelerden biraz farklı ama okuması eğlenceli bir kitap arıyorsanız Gül ve Avcı'ya bir şans vermelisiniz...

Tamam, böyle giderse kendimi kaptıracağım ama ondan öncesinde kitabımızın konusuna bakmayı ihmal etmemek lazım. Öyleyse biraz da kitabımız neyden bahsediyormuş ona bakalım:

Hikayemiz bizi kızımız yönünden gayet şaşırtan bir şekilde, Evelyn'in sabahki gizemli rüyası sonrası -aslında erkek işi olan- dedeftiflik bürosunda babasına yardıma gitmesiyle başlıyor. Siz de şaşırdınız öyle değil mi? Zira ben de kitabı açtığımda klasik özelliklere sahip birinin çıkmasını beklerken karşıma oldukça fakir, erkeklerin yaptığı işi yapan, kişiliğiyle ve karakteriyle bu işte onlardan bile daha olabilecek bir kız çıktı. Ama bu sizi tedirgin etmesin ya da korkutmasın. Benim gibi günümüz hikayelerini daha çok seviyorsanız bu sizin için de kesinlikle kitabı okuma keyfinizi arttıracak bir süpriz. Zira kızımız hem güçlü bir karakter -o dönemin oluruna göre- hem de hikayemizi klasiklikten kurtaracak bir kişi. Yine de unutmayın, kitabımız hist. romance, bu nedenle aşırıya kaçmasın düşünceleriniz ;) Ben de bunları göze alarak ve şaşkınlığımı da üzerimden atarak devam edince kitabımızın sayfaları su gibi aktı gitti. Hatta bir bakayım diye açtığım kitap bir bakmışım daha saat dolmadan 100'lere ulaşmış :D

Öhömm... Yine kendimi kaybettim, konumuza dönersek :) Kızımız üvey babasının yanında çalışan ve şehrin fakir kesminde yaşayan biridir. Ama öyle diğerleri gibi cahil biri değildir. Okumayı kendi sökmüş ve eline geçenin de kökünü kuruttuktan sonra olabildiğince bilgili biri olmuştur. Zeki yanı ve sivri dili de eklenince üvey babasına bu iş için tam da gereken kişi olmuştur. Yine de kızımızın istediği tam olarak bu değildir. Ama ne yazık ki hayat şartları ona daha fazlasını -kız olmasından dolayı da- sunamamaktadır. Yine böyle sıradan bir günde üvey babası Desmond için yapacağı bir iyilik sırasında Julian ile tanışır... ama ne tanışma! O.O Olacaklar az çok tahmin çerçevesinde olsa da sonrasında gelişenler ise kimsenin hayal edebileceği gibi değildir.

Julian ise oldukça soylu ve her şeyiyle muhteşem bir düktür. Tek ve yegane kusuru, kanıtlanamasa bile, herkesin onun karısının katili olduğundan emin olmasıdır. Ki sert, kibirli ve sinirli yapısı da bunu bolca destekler... Bir parlama görüyorum sanırım gözünüzde? :D Evet, kızımız ve oğlumuz hakkında durum bu olunca tahmin ettiğiniz o şey gerçekleşir, yani kader ağlarını örmeye başlar bir kez daha. Sıradan bir günde olmayacak şey olur ve kızımız ile üvey babası Desmond'u, Julian'ın katil olduğundan emin olan biri, bu suçu ispat etmesi için tutar. İkilimizin o anki durumu ve Evelyn'in intikam ateşinin bu fırsatı kaçırmamak istemesiyle de işi alırlar. Ama hiçbir şey umdukları gibi gitmez ve ne yaparsa yapsınlar bilgi elde edemezler. Ta ki beklenen fırsat süpriz bir şekilde ayaklarına gelene kadar :) Peki sizce kızımız bu fırsatı değelendirebilecek ve yakışıklımıza kendisine yaptığı o büyük kötülüğü ödetebilecek mi? Ya da fırsatı değerlendirse bile işler hiç de umduğu gibi gitmeyecek ve kitabımız bizi çok çok başka kıyılara mı götürecek? Peki ya Albert onun durumu ne olacak? "Dur bir dakika, Albert da kim?" diyorsunuz öyle değil mi? Tüm bu merak edilen sorular, cevapları ve çok daha fazlası için tabiki de kitabımızı okumanız gerekli. Zira size fazla bir şey vermemekte kararlıyım ;)

Hikayemiz tarihi bir aşk romanı olduğundan açıkçası başlangıcının ve karakterlerimizin klasik bir şekilde olacağını düşünerek açtım kitabı. Ama o da ne?! Sevgili yazarımız daha ilk başlardan bizlere bir süpriz yaparak bunun alışagelmiş bir historical olmayacağını belirtti daha ilk sayfalardan. Şaşkınlığı attıktan sonraysa merak ederek okunan ve kısa sürede biten bir kitap oldu :) Özellikle karakterlerin sanki günümüz karakterleri gibi özellikler taşıması ise ayrı bir sevdiğim yan oldu ;) Hele kızımız ve o sivri dili, önüne gelen fırsatı kullanan zekasıyla içindeki aşk ve yaşadıkları arasındaki çekilişkisi. Kesinlikle hepsi okumak için daha da sabırsızlık yarattı ben de. Julian'dan bahsetmeme gerek var mı bilmiyorum. Görünenin aksi kişiliği ve yaşadıkları yüzünden istediği gibi davranamaması, acı çekmesi beni benden aldı :( Neyse ki yazarımız da yer yer kalbimizi olacaklar konusunda hoplatsa da yakışıklımıza kıymamamış ve uzun süren mücadeleler sonrası bizi mutluluğa erdirmiştir. Yani erdirmiştir değil mi? Hoş mutluluğun kimle kim arasında olduğu da önemli. Tüyo alamayacaksınız, kitabı okumanın zevkine varın sadece :)

Kitabı okurken bazen betimlemelerin fazlalığından ve zıt olarak dialogların azlığından -tambirolayinsanıyım- şikayet etsem de yazarımızın yer yer yazdıkları o kadar şaşırtıcı ve eğlendiriciydi ki kendimi kahkaha atarken bulduğum anlar bana o zamanları unutturdu kesinlikle :) Özellikle Albert'la olan sahnelerden daha çok keyif alsam da ikilimiz arasındaki ilişkinin günbe gün değişmesini ve aralarında geçen aşk dolu sahneleri okumak bana daha çok zevk verdi. Bu arada eklemesem olmaz, kitabımızın adının çıktığı yer de oldukça hoş bir detaydı ;)

Son olarak siz de benim gibi farklı bir hist. okumak ve kapağının güzelliğine dalıp gitmek istiyorsanız Gül ve Avcı okumanız gereken kitaplar arasında yer alıyor demektir...

Kendinize ve kitaplarınıza iyi bakın.
Resimlerin aşağısından da çekilişimize
katılmayı ihamal etmeyin!
Herkese bol şans :)

a Rafflecopter giveaway

Yorum Gönder